#TrendsDigitalPioneers2020

Trends gaat op zoek naar de Trends digital pioneers 2020. Bedrijven en organisaties die een belangrijke digitale transformatie hebben gerealiseerd. Een digitaal project dat innoverend en vooruitstrevend is, dat een impact heeft op het bedrijf en de hele maatschappij. De Trends Digital Pioneers zijn enorm fier op hun realisatie en willen hun best practices graag delen met andere bedrijven.

De Trends Digital Pioneers worden genomineerd in 4 categorieën. Met per categorie 7 genomineerden waarbij uiteindelijk slechts 1 de Trends Digital Pioneer Award in de wacht sleept. De 4 winnaars worden bekend gemaakt in Trends & Trends Tendances van 26 november.

Selectie

De jury beoordeelt alle dossiers op basis van onderstaande criteria om uiteindelijk tot de selectie van 21 genomineerde Trends Digital Pioneers te komen in de volgende 4 categorieën:

Manufacturing & Logistics

Sales & Marketing

New business models

Customer Happiness (beste klantenervaring)

Per categorie selecteren we 7 genomineerden. De jury kiest uit elke categorie een winnaar. De 4 winnaars worden bekend gemaakt in Trends & Trends-Tendances van 26 november.

Selectiecriteria

Om tot de selectie van 28 genomineerde Trends Digital Pioneers te komen heeft de jury zich gebaseerd op volgende selectiecriteria:

Digital Pioneer en 100% digitaal:

Pioneers vinden we op verschillende vlakken, maar spreken we hier wel over een echte digitale pioneer. M.a.w. is de transformatie van bv. het sales- of logistieke proces, het marketing en communicatieproject of nieuwe business model wel grotendeels toe te schrijven aan een puur digitale ontwikkeling?

Digital Pioneer en innovatief:

In welke mate is het project innovatief en genereert het een ‘creative disruption’: een bestaand model ,wordt volledig omgekeerd door een vernieuwend model op basis van een digitale vernieuwing. Een bestaande methode, product of productiemiddel krijgt een volledige transformatie dankzij een digitale ontwikkeling.

Digital Pioneer en gebruiksvriendelijkheid:

Hoe onderscheidt het project zich van de concurrentie op vlak van gebruiksvriendelijkheid? Wat maakt de gebruikservaring uniek?

Digital Pioneer met bewezen resultaten en benefits:

Kan het project ook al bepaalde becijferde opbrengsten voorleggen, een bewijs leveren van een betere efficiency en effectiviteit? Opende de digitale transformatie de deur naar nieuwe marktkansen, … ? Kortom, wat is de financiële bijdrage van het project voor de hele organisatie en welke financiële resultaten en andere relevante kpi’s zijn verbeterd als gevolg van het digitale project.

Digital Pioneer en toepasbaar in andere domeinen:

Tenslotte stelt de jury zich ook de vraag in welke mate het digitale project ook toepasbaar en kopieerbaar is naar andere afdelingen, sectoren en bedrijven. In welke mate kunnen zij mede profiteren van deze best practices.

Uit de 28 genomineerde Trends Digital Pioneers (7 per categorie) zal de jury uiteindelijk ook de 3 Trends Digital Pioneers selecteren.

Jury

De jury wordt binnenkort bekendgemaakt

Event

Vanwege het COVID-19 virus zien wij ons genoodzaakt om het event niet te laten doorgaan en de prijsuitreiking enkel redactioneel vorm te geven.

In Beeld 2019

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

In Beeld 2018

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Voor alle vragen, gelieve contact op te nemen via DigitalPioneers@trends.be

Partners

Een organisatie van

Met dank aan

Cookie Instellingen - Paramètres des cookies